Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα (Δευτ, 19/6/23) σταθμεύει στις 1270-1275 μονάδες παγιώνοντας την μεγάλη εκλογική άνοδο

Ο ΓΔ σήμερα (Δευτ, 19/6/23) σταθμεύει στις 1270-1275 μονάδες παγιώνοντας την μεγάλη εκλογική άνοδο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή πτώση -0,35% (στις 1273 μονάδες, στις 4.00 μμ) και μειωμένο τζίρο (85 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), «χωνεύει» την μεγάλη εκλογική άνοδο 120 μονάδων ή περίπου +10%, ώστε στην συνέχεια να προχωρήσει προς τις 1300 μονάδες.

Σήμερα έχουμε ένα ευχάριστο τεχνικό συμβάν για τους μεσοπρόθεσμους longs όπως είμαστε εμείς, το ΧΚ20 – Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών του ΓΔ (που εμείς τοποθετούμε εκεί το stop loss) ανέβηκε απότομα στις 1190 μονάδες όπου εκεί αν πουλήσουμε (ενώ έχουμε αγοράσει στις περίπου 900 μονάδες) θα έχουμε σημαντικά κέρδη.

Όσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 1190 ή να το στρογγυλέψουμε, πάνω από τις 1200 μονάδες, εμείς θα διατηρούμε την μεγάλη μετοχική μας ποσοστιαία έκθεση 94% επί του κεφαλαίου μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ.

Μετοχές

Στη σημερινή ήπια διορθωτική ημέρα δεν έχουμε ιδιαίτερα συμβάντα. Οι πτωτικές μετοχές είναι διπλάσιες των ανοδικών ενώ τρεις μετοχές, οι ΑΡΑΙΓ, ΙΝΚΑΤ και ΚΕΚΡ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -25.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν φέρει σήμερα τέτοιο τίτλο διότι αυτές οι 2-3 που σημειώνουν μεγάλες ανόδους με μεγάλους όγκους απέχουν πολύ από τον διασπασθέντα στροφέα τους, δηλαδή, τα σχετικά μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών έχουν δοθεί  πολύ χαμηλότερα.

Οι μετοχές με μεγάλες ανόδους και μεγάλους όγκους είναι μόνον οι ΙΝΚΑΤ και ΑΡΑΙΓ.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα.

Οι μετοχές που βρίσκονται κοντά στον στροφέα τους και τούς είναι μάλλον εύκολο να τον διασπάσουν, είναι πλέον πολύ λίγες, οι ΤΕΝΕΡΓΑ με στροφέα τα 21 ευρώ, ΑΤΤΙΚΑ 2,6 και ΕΠΣΙΛ με στροφέα τα 8,15 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα μόνον οι, ΙΝΚΑΤ, ΟΛΠ και ΚΟΥΕΣ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα

---

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text