Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Παρ, 8/9/23) να αντιδράσει ανοδικά με στόχο να ανακτήσει τις 1250 μονάδες
Δεν μας ενθουσιάζει η σημερινή ανοδική αντίδραση της αγοράς καθώς η άνοδος του ΓΔ (+0,50%, στις 1253 μονάδες, στις 3.50 μμ) είναι μικρή και το ύψος των συναλλαγών (85 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) είναι επίσης μικρό ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται με μικρές μεταβολές κοντά στα χαμηλά 5μήνου.
Η μεσοπρόθεσμη τάση του ΓΔ είναι καθαρά καθοδική και το ΤΧ σαν trend following χαρτοφυλάκιο δεν έχει σκοπό να προχωρήσει άμεσα σε επαναγορές μετοχών αν πρώτα δεν διασπάσει ανοδικά ο ΓΔ κάποιες αντιστάσεις ή κινητούς μέσους.
Στρατηγική για το κλείσιμο
Το περίπου 50-50 μετοχές—μετρητά Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.
Μετοχές
Οι ανοδικές μετοχές σήμερα υπερτερούν οριακά σε αριθμό των καθοδικών ενώ τρεις μετοχές, οι ΑΤΤΙΚΑ, ΦΡΛΚ, ΛΑΒΙ, σημειώνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΙΝΤΚΑ και ΙΝΛΟΤ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερα του -3%.
Σήμερα δεν διακρίνουμε μετοχές (εκτός της ΕΥΔΑΠ) να σημειώνουν αξιόλογες ανόδους άνω του +1,50% με όγκο μεγαλύτερους των χθεσινών πτωτικών. Και αυτό ενισχύει την επιφυλακτικότητά μας για ανοδική αναστροφή της καθοδικής μεσοπρόθεσμης τάσης της αγοράς.
Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.
--
Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων
Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.
Συμπληρωματικά:
- Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
- Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
- Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
- Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

- Συνεχίζει και σήμερα (Τετ, 26/3/2025) ο ΓΔ την ανάβασή του προς επίπεδα άνω των 1740 μονάδων
- Ο ΓΔ απογειώνεται σήμερα (Δευτ, 24/3/25) πάνω από τις 1720 μονάδες
- Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα (Παρ, 21/3/25) με μέτρια ένταση λίγο κάτω των 1700 μονάδων
- Ο ΓΔ σήμερα (Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2025) κινείται σε στάση αναμονής στις περίπου 1700 μονάδες
- Ο ΓΔ σημειώνει σήμερα (Τετ, 19/3/2025) μικρή διόρθωση λίγο κάτω από τις 1700 μονάδες
- Ο ΓΔ πάτησε σήμερα (Τρίτη, 18 Μαρτίου 2025) τις 1700 μονάδες
- Ο ΓΔ έφτασε σήμερα (Δευτ, 17/3/25) στα πρόθυρα τον 1700 μονάδων
Σχολιάστε το άρθρο