Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με μικρή μεταβολή σήμερα (Δευτ, 13-11-23) κινείται λίγο πάνω από τις 1200 μονάδες

Ο ΓΔ με μικρή μεταβολή σήμερα (Δευτ, 13-11-23) κινείται λίγο πάνω από τις 1200 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είναι καθόλου άσχημη η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή μεταβολή +0,30% (στις 1206 μονάδες, στις 3.50  μμ) και μέτριο τζίρο (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο χωρίς τα πακέτα των 320 εκατ της UNICREDITO) παρέμεινε στο άνω ήμισυ του μηνιαίου του εύρους των 1170-1240 μονάδων παρουσιάζοντας ουδέτερη μεσοπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη εικόνα αλλά η μεσομακροπρόθεσμη (που είναι πιο σημαντική) είναι ανοδική.

 

Εμείς θα είμαστε αισιόδοξοι για ένα καλό κλείσιμο, άνω των 1300 μονάδων, του ΓΔ στο τέλος της χρονιάς αρκεί ο εν λόγω δείκτης να βαστηχτεί πάνω από τις 1200 μονάδες δηλαδή, να μην διαταράξει σημαντικά την ανοδική τάση. Αν ο ΓΔ χάσει τις 1200 μονάδες, θα αρχίσουν οι προβληματισμοί και αναθεωρήσεις.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το κατά περίπου 80% μετοχές – 20% μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει πράξεις σήμερα. Οι πράξεις της Παρασκευής ενημερώθηκαν σήμερα, κανονικά.

 

Μετοχές

 

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών ενώ 5 μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΚΑ, ΚΕΚΡ, ΦΡΙΓΟ και ΠΕΙΡ, σημειώνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : Και πάλι είναι η ΙΝΛΟΤ με άνοδο +9% και όγκο σχεδόν 3 εκατ τεμάχια πλησιάζοντας το 1 ευρώ (τρέχουσα τιμή 9,4) από 15 ευρώ το 2008 και 2,5 το 2014. Η μετοχή μεσοπροθέσμως είναι υπεραγορασμένη αλλά τα ανοδικά σενάρια δίνουν και παίρνουν.

 

Δύο ακόμα κερδοσκοπικά χαρτιά, ο ΚΕΚΡ και η ΦΡΙΓΟ, σημειώνουν επίσης μεγάλες ανόδους. +8% και +13% αντίστοιχα με μεγάλους όγκους και αμφότερες σε νέα υψηλά τριμήνου.

 

Επιπλέον, νέα υψηλά τριμήνου σημειώνουν σήμερα και οι, ΙΝΤΚΑ, ΕΚΤΕΡ, ΔΕΗ και ΤΙΤΚ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος. Η ανοδική αγορά είναι εδώ.

 

Ο ΣΑΡ αφού διόρθωσε ελαφρά την Παρασκευή, σήμερα διασπά το αγκίστρι Ross και πετυχαίνει νέο υψηλό τριμήνου το οποίο για αρκετά ακολουθούντα την τάση συστήματα, συνιστά σήμα αγορών.

 

Ο ΠΕΤΡΟ ακόμα συσσωρεύεται κάτω από τον στροφέα των 9,2 ευρώ.

Σήμερα έγινε η λογιστική εγγραφή της εισόδου της UNICREDITO στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΛΦΑ. Η μετοχή σημειώνει τώρα μεταβολή μόνον +0,68% αφού η εκτίναξη της τιμής της μετοχής έγινε πρίν 3-4 εβδομάδες.

 

ΟΠΑΠ κινδυνεύει να σπάσει καθοδικά τον πωλητικό στροφέα των 15 ευρώ, αλλά αν γίνει η διάσπαση το σήμα πωλήσεων θα είναι αμφιλεγόμενο καθώς η μετοχή έκοψε μεγάλο μέρισμα πρίν λίγες μέρες.

 

Ο ΔΤΡ ξαναοδεύει προς τις 1000 μονάδες, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις 962 (+1,3% από το κλείσιμο Παρασκευής).

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

 

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

 

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

 

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου



 

 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text