Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα (Τρίτη, 23/1/24) προσπαθεί να διασπάσει το πρόσφατο υψηλό έτους των 1352,8 μονάδων

Ο ΓΔ σήμερα (Τρίτη, 23/1/24) προσπαθεί να διασπάσει το πρόσφατο υψηλό έτους των 1352,8 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ενδιαφέρουσα είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να ανοίγει περίπου το υψηλό έτους των 1352,6 μονάδων, το μεσημέρι 2.00 μμ να κορυφώνεται σχεδόν στις 1360 μονάδες και τώρα 4.20 να υπαναχωρεί στις 1350 (-0,05%)μονάδες μη μπορώντας μέχρις στιγμής να επιστρέψει πάνω από το υψηλό κλείσιμο μέσων Ιανουαρίου των 1352,6 μονάδων.

 

Πάντως, οι έστω και προσωρινές διεισδύσεις του ΓΔ σε νέα υψηλά έτους δείχνει δύναμη, σταθερή ανοδική τάση και πιθανολογούμε ότι υπάρχει με μεγάλες πιθανότητες το ενδεχόμενο να έχουμε και εφέτος  January effect με υπέρβαση του υψηλού έτους και γιατί όχι ; και κατάκτηση των 1400 μονάδων.

 

Αρκεί βέβαια να μην βυθιστεί απότομα ο ΓΔ κάτω των 1300 μονάδων.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Διατηρούμε λοιπόν τη υψηλή αναλογία μετοχών, περίπου 90% επί του κεφαλαίου μας, και την ενισχύουμε κατά 2,5% ή κατά 8000 ευρώ αγοράζοντας 4.000 ΙΝΤΚΑ εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από την μέση τιμή της ημέρας των 1355 μονάδων.

 

Μετοχές

 

Τα δεδομένα του πλάτους της αγοράς δείχνουν ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι μάλλον ισορροπίας – ανάπαυλας καθώς οι ανοδικές μετοχές είναι μεν λίγο περισσότερες των καθοδικών αλλά καμία μετοχή δεν σημειώνει μεταβολή πέραν του ±3% (εκτός δύο μετοχών μικρής σημασίας των ΚΕΚΡ και ΦΡΙΓΟ που σημειώνουν μεγάλες άνοδους άνω του +3%).

 

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι είναι η ΙΝΤΚΑ που σημειώνει νέα υψηλά έτους με μεγάλη άνοδο +2,70% και μεγάλους όγκους 320 χιλ τεμαχίων και εκ δευτέρου η ΔΕΗ που επίσης σημειώνει νέα υψηλά έτους αλλά με μικρότερη άνοδο +1,60% και όγκους 900 χιλ τεμαχίων.

 

Επίσης, θετικά λόγια θα πούμε για την ΙΝΤΕΚ που πλησιάζει με μικρή άνοδο +0,8% τον στροφέα των 6,42 ευρώ.

Νέα υψηλά 12μήνου σημειώνουν οι, ΙΝΤΚΑ, ΔΕΗ, ΙΝΛΟΤ και ΜΟΗ και νέα χαμηλά καμία.

 

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σε ΙΝΤΚΑ, ΔΕΗ, ΦΡΛΚ, ΙΝΛΟΤ και ΜΟΗ και διανομές σε ΕΛΤΟΝ.

 

Θα επιστρέψουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text