Ο ΓΔ γυρίζει σήμερα (Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2024) καθοδικός χωρίς να δίνει μεσοπροθεσμα σήματα πωλήσεων
Παρακολουθούμε με προσοχή το σημερινό καθοδικό γύρισμα της αγοράς με τον ΓΔ να πλησιάζει πτώση -1% (αυτή τη στιγμή, 4.20 μμ βρίσκεται στο -0,80%, στις 1422 μονάδες ενώ οι δυο βραχυπρόθεσμοι δείκτες που συμβουλευόμαστε, οι Macd και 4 days range, είναι ήδη bearish. Ο αναμενόμενος τζίρος είναι γύρω στα 100 εκατ εφόσον αφαιρέσουμε τα πακέτα της ΠΕΙΡ ενώ οι σημαντικότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι DAX, CAC, ESP, STOXX600, πετυχαίνουν αυτή τη στιγμή νέα υψηλά έτους.
Προς το παρόν λοιπόν δεν φαίνεται να διατρέχουμε κίνδυνο μεσοπρόθεσμης αναστροφής.
Στρατηγική για το κλείσιμο
Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα συστημικές πωλήσεις αλλά θα πουλήσει 200 ΜΥΤΙΛ εφόσον αυτός κλείσει με αρνητικό πρόσημο.
Μετοχές
Πτωτικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο ενώ 4 μετοχές, οι σημαντικές ΑΛΦΑ και ΕΤΕ, συν τις δευτερεύουσες ΙΚΤΙΝ και ΠΡΟΦ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε αντίθεση με δύο δευτερεύουσες μετοχές τις, ΦΡΙΓΟ και ΠΕΤΡΟ που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.
Η μετοχή της ημέρας : είναι οι συγγενείς ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΤΕΝΕΡΓΑ που σημειώνουν καλές ανόδους, ΓΕΚΤ +2,8% και ΤΕΝΕΡΓ +0,8% με μεγάλους όγκους.
Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου αλλά ο ΜΥΤΙΛ δίνει οριακό σήμα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση.
Μετοχές που βρίσκονται κοντά σε αγοραστικούς στροφείς : ΙΝΤΕΚ με στροφέα τα 6,7 ευρώ, ΕΕΕ 29,3, ΦΡΛΚ 4,35, ΕΠΣΙΛ 10,7 και ΕΥΡΩΒ 1,94.
Βαριές διανομές σημειώνονται σήμερα σε ΕΤΕ και ΑΛΦΑ ενώ δεν μπορούμε να αποφανθούμε αν τα τεράστια πακέτα της ΠΕΙΡ αξίας 1,2 δις αποτελούν συσσωρεύσεις ή διανομές (μακροχρονίως πιθανότατα είναι συσσωρεύσεις).
Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σήμερα μόνον σε ΓΕΚΤ και ΤΕΝΕΡΓ.
Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει σήμερα μόνον μια εμπορεύσιμη μετοχή, η ΓΕΚΤ.
Οι τράπεζες σήμερα πιέζονται με ΔΤΡ στο -2,7% χωρίς να διαγράφουν μεσοπρόθεσμη αναστροφή.
Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.
Εάν η παραπάνω πράξη πραγματοποιηθεί, η ενημέρωση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, θα γίνει αύριο το πρωί.
Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς
Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο
Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων
Χρηματιστηριακές επισημάνσεις
Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου
Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου
Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023
Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου
Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

- Ο ΓΔ σήμερα (Πέμπτη, 3 Απριλίου 2025) έχασε με μεγάλη ημερήσια πτώση τις 1700 μονάδες και τα μισά κέρδη των τελευταίων 4 εβδομάδων
- Το ΤΧ σήμερα θα μεταδοθεί μετά τις 8:00 μ.μ.
- Χωρίς ιδιαίτερες δυνάμεις (άνοδο τιμών και όγκων) ο ΓΔ προσπάθησε σήμερα να επανέλθει σε «πλήρη ανοδική τάση»
- Ο ΓΔ χωρίς να έχει ιδιαίτερες δυνάμεις παραμένει σήμερα (Τετ, 2-4-25) κοντά στα χαμηλά τριών εβδομάδων, λίγο πάνω από τι 1700 μονάδες
- Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τρίτη, 1/4/25) να ανακτήσει τις 1700 μονάδες
- Ο ΓΔ υποχώρησε σήμερα (Δευτ, 31/3/25) βιαίως κάτω των 1700 μονάδων
- Το Τ.Χ. θα μεταδοθεί μετά τις 8:00 μ.μ.
Σχολιάστε το άρθρο