Δεύτερη μέρα σήμερα (Τετ, 7/8/24) ανοδικής αντίδρασης στο ΧΑ με τον ΓΔ να ανακτά το μισό του προχθεσινού sell off
Κάποιες ακτίνες αισιοδοξίας εμφανίζονται σήμερα στο ΧΑ με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (3.20 μμ) να σημειώνει ικανοποιητική ανοδική αντίδραση +1,41% (στις 1387 μονάδες) ανακτώντας (μαζί με την χθεσινή άνοδο) λίγο πάνω από το μισό του ισχυρού -6,3% προχθεσινού sell off.
Σήμερα θα κάνουμε λίγο διαφορετική από χθες διαγραμματική προσέγγιση. Λαμβάνουμε το υψηλό δίμηνου των 1484 μονάδων και το χαμηλό ιδίου διαστήματος των 1341 μονάδων και θα βλέπουμε αν ο ΓΔ κινείται στο άνω μισό, δηλαδή πάνω από τις 1412 μονάδες, γεγονός που θα σημαίνει ότι η αγορά έχει κάποιες δυνάμεις να επανέλθει στην ανοδική τάση ή, αντίθετα, θα βλέπουμε αν ο ΓΔ κινείται στο κάτω μισο που σημαίνει ότι ο ΓΔ είναι αδύναμος και σε καθοδική τάση.
Αυτή τη στιγμή ο ΓΔ στις 1387 μονάδες, βρίσκεται κάτω από τον μέσο άξονα διμήνου των 1412 μονάδων που σημαίνει ότι η αγορά δεν βρίσκεται στα καλύτερά της.
Συνεπώς, προς το παρόν θα τηρήσουμε συντηρητική στάση.
Στρατηγική για το κλείσιμο
Το κατά 60% με μετοχές και 40% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.
Μετοχές
Αυτή τη στιγμή με τον ΓΔ στο +1,40%, 12 μετοχες, από τις 62 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε, πετυχαίνουν μεγάλη άνοδο άνω του +3% ενώ καμία δεν σημειώνει πτώση χειρότερη του -1,5%. Οι δε ανοδικές μετοχές είναι σχεδόν 10πλάσιες σε αριθμό από τις καθοδικές.
Η μετοχή της ημέρας : Από τις 12 μετοχές που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%, μόνον μια, η ΒΙΟΣΣΚ, πετυχαίνει άνοδο με μεγάλους όγκους και υπό ανοδική τάση και μάλιστα σε νέο υψηλό έτους και η οποία γι αυτό το λόγο ανακηρύσσεται «μετοχή της ημέρας». Ολες οι άλλες της ομάδας των 12 πετυχαίνουν τις μεγάλες ανόδους τους >+3% κοντά στα χαμηλά διμήνου (δηλ υπό καθοδική τάση) και με όγκους μικρότερους των χθεσινών γεγονός που μας κάνει επιφυλακτικούς για τις αυριανές προοπτικες της αγοράς.
Προς το παρόν δεν έχουμε άλλη παρατήρηση.
Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.
Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς
Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο
Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων
Χρηματιστηριακές επισημάνσεις
Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου
Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου
Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023
Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου
Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

- Σταθεροποιητικά κινείται και σήμερα (Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2025) η αγορά, με τον ΓΔ σε επίπεδα πάνω από τις 1800 μονάδες
- Συνεχίζονται και σήμερα (Τετ, 4/6/25) οι ήπιες κινήσεις του ΓΔ λίγο κάτω από τα υψηλά έτους
- Ο ΓΔ δείχνει σήμερα (Τρίτη, 3 Ιουνίου 2025) οτι παγιώνει την θέση του πάνω από τις 1800 μονάδες
- Ο ΓΔ συνεχίζει σήμερα (Δευτ 2/6/25) για 3η συνεχόμενη συνεδρίαση, διόρθωση στο ενδιάμεσο των 1800 με 1850 μονάδων
- Συνεχίζεται και σήμερα (Παρ, 30-5-25), για 2η μέρα, η ήπια μέχρις στιγμής διόρθωση του ΓΔ από το προχθεσινό υψηλό έτους των 1877 μονάδων
- Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα (Πέμπτη, 29 Μαΐου 2025) σχετικά ήπια μετά το χθεσινό υψηλό έτους
- Ο ΓΔ σήμερα (Τετ, 28/5/25) ορμά ακάθεκτος προς τον στόχο των 1900 μονάδων
Σχολιάστε το άρθρο