Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σταθεροποιείται σήμερα (Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2025) λίγο πάνω από τις 1660 μονάδες

Ο ΓΔ σταθεροποιείται σήμερα (Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2025) λίγο πάνω από τις 1660 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι και η σημερινή συνεδρίαση καθόσον, μετά την μεγάλη χθεσινή άνοδο +2,60% του ΓΔ, δεν βλέπουμε σήμερα διάθεση για διόρθωση δηλ αποκομιδή κερδών παρά μόνον μια μικροσκοπική πτώση -0,20% (στις 4.25 μμ)  που σημαίνει ότι οι προσδοκίες για περαιτέρω άνοδο είναι ακόμα ισχυρές.

Θα ανησυχήσουμε σε περίπτωση που ο ΓΔ σημειώσει retracement χειρότερο του -50% (δηλ να κλείσει κάτω των 1630 μονάδων) της 20ήμερης ανόδου του από το κυλιόμενο χαμηλό 20 ημερών (που σήμερα ανέβηκε στις 1656 μονάδες) έως την χθεσινή κορυφή έτους των 1666 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις (πωλήσεις) το κατά 98% «αγορασμένο» Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Οι πτωτικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή λίγο περισσότερες των ανοδικών, ενώ δύο μετοχές, η ΕΚΤΕΡ και η ασταθής και μικρή ΙΝΤΕΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία

Ωστόσο, αξίζουν κάποιας προσοχής μας (ειδικά από αυτούς που έχουν ακόμα κάποια διαθέσιμη ρευστότητα) οι μετοχές που κερδίζουν πάνω από +1% με μεγάλους όγκους και είναι οι, ΕΚΤΕΡ, ΠΡΟΦ και ΠΡΕΜΙΑ.

Εξ ίσου αξίζουν προσοχής οι μετοχές που βρίσκονται λίγο κάτω από τον στροφέα τους – υψηλό τριμήνου όπως είναι οι, ΕΛΧΑ με στροφέα τα 2,24 ευρώ και ΙΝΤΕΚ με στροφέα τα 6,22 ευρώ.

Η μόνη μετοχή που πλησιάζει τον πωλητικό της στροφέα – έγκυρη στήριξη – χαμηλό τριμήνου, είναι η ΜΟΤΟ (πωλ στροφέας στα 2,66).

Νέα υψηλά σημειώνουν σήμερα οι, ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΕΧΑΕ και νέα χαμηλά η ΑΔΜΗΕ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδια ώρα.

 

 

Ο κόσμος του Χρηματιστηρίου

Δείτε το νέο βιβλίο του κ. Δημήτρη Δημόπουλου

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text