Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | “Αφήνιασε» το Χρηματιστήριο Αθηνών. Με την σημερινή (Παρ, 14/3/25) άνοδο ο ΓΔ πλησιάζει τις 1700 μονάδες

“Αφήνιασε» το Χρηματιστήριο Αθηνών. Με την σημερινή (Παρ, 14/3/25) άνοδο ο ΓΔ πλησιάζει τις 1700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ενθουσιασμός και βεβαιότητα επικρατεί σήμερα στην αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει καλή άνοδο +0,99% (στις 1687 μονάδες, στις 4.30 μμ)με μεγάλο τζίρο (περίπου 200 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο και με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να ανακτούν τουλάχιστον το 50% της πρόσφατης διόρθωσής τους και να πλησιάζουν τα υψηλά έτους.

Βλέπουμε τον ΓΔ να βρίσκεται προ των πυλών των 1700 μονάδων τις οποίες πιθανόν να εκπορθήσουν λόγω ιδιαίτερα ισχυρής ανοδικής τάσης.

Ωστόσο, είναι δύσκολο να συλλάβουμε την κορυφή. Ελπίζουμε όμως τα stop loss μας να βρεθούν λίγο χαμηλότερα από την αναμενόμενη κορυφή ώστε να ρευστοποιήσουμε μεγάλο μέρος από τα κέρδη μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο καθώς η τάση είναι καθαρά ανοδική.

Να σημειωθεί ότι τα από αρχές έτους κέρδη του ΤΧ ανέρχονται σε σχεδόν +10% έναντι σχεδόν +15% του ΓΔ, γεγονός οφειλόμενο στο ότι η τρέχουσα ανοδική αγορά είναι στην Ελλάδα τραπεζοκεντρική με τον Δείκτη Τραπεζών ΔΤΡ να έχει σημειώσει από αρχές έτους άνοδο σχεδόν +25% και, καθώς ο ΓΔ, υποθέτουμε, συντίθεται κατά περίπου 50% από τράπεζες, η γενική άνοδος (όπως είπαμε +25%) είναι «φουσκωμένη» από τις τράπεζες. Στο καθοδικό γύρισμα όμως, οι τράπεζες, λόγω υψηλού βήτα που τις χαρακτηρίζει, θα υποστούν σημαντικές πτώσεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι αυτή τη στιγμή ανοδικό με τα ¾ των μετοχών να σημειώνουν άνοδο ενώ 5 μετοχές, οι ΑΔΜΗΕ, ΠΛΑΘ, ΣΑΡ, ΠΕΙΡ, ΚΡΙ, πετυχαίνουν άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με μία μετοχή, την ΕΚΤΕΡ, να χάνει λίγο περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήριο τα μεγέθη ανόδου και όγκων και την διαγραμματική θέση, καμία δεν θα μπορούσε να ονομασθεί μετοχή της ημέρας .

Επίσης, καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα.

Τείνουν να το καταφέρουν οι, ΕΛΧΑ με στροφέα τα 2,237 ευρώ, ΑΛΜΥ 4,37 (υψηλό διμήνου), ΚΥΠΡ 5,56, ΙΝΤΕΚ 6,30 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΣΑΡ, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΟΠΤΙΜΑ, ΕΧΑΕ, ΑΡΑΙΓ και ΑΔΑΚ.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σε , ΠΛΑΘ, ΕΧΑΕ, ΑΡΑΙΓ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, πριν το κλείσιμο.

 

 

Ο κόσμος του Χρηματιστηρίου

Δείτε το νέο βιβλίο του κ. Δημήτρη Δημόπουλου

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις

 

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text