Σε νέα υψηλά έτους ο ΓΔ σήμερα (Τετ, 24/4/24), ξεκινά επίθεση κατά των 1500 μονάδων
Νέα άνοδο σημειώνει σήμερα ο ΓΔ, +0,60% (στις 1456 μονάδες, στις 4.20 μμ) με μεγάλο τζίρο (160 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, αν και κατά τους τελευταίους μήνες είναι δύσκολη η πρόβλεψη των όγκων), ενώ νέα μικρή άνοδο σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι ευρωπαϊκοί δείκτες καλύπτοντας τουλάχιστον το μισό της πρόσφατης, 30ήμερης – 40ήμερης διόρθωσης.
Ο ΓΔ μετά το χθεσινό νέο υψηλό έτους επανήλθε σε πλήρη ανοδική τάση που σημαίνει ότι υπάρχει ορμή προς τον νέο στόχο των 1500 μονάδων.
Σήμερα εμφανίζει μια μικρή κόπωση η οποία δεν μας ενοχλεί καθώς δείχνει ομαλή εκτόνωση των πωλήσεων των βραχυχρόνιων traders.
Διατηρούμε λοιπόν τις υψηλές μετοχικές μας θέσεις τις οποίες θα αυξήσουμε περαιτέρω στο ενδεχομενο ξεπέρασμα της πρώτης επόμενης διόρθωσης του ΓΔ.
Στρατηγική για το κλείσιμο
Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις καθώς ο ΓΔ δεν πραγματοποιεί καμία ανοδική διάσπαση αντίστασης.
Μετοχές
Παρά το ανοδικό πρόσημο του ΓΔ οφειλόμενο σε ανόδους των δεικτοβαρών τραπεζών, οι ανοδικές μετοχές περίπου ισαριθμούν των καθοδικών ενώ 5 μετοχές, οι ΕΠΣΙΛ, ΟΠΤΙΜΑ, ΣΠΕΗΣ, ΕΚΤΕΡ, ΜΟΗ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία που να σημειώνει πτώση χειρότερη του -3%.
Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΕΠΣΙΛ που πετυχαίνει την μεγαλύτερη για εμπορεύσιμη μετοχή σημερινή άνοδο +5,5% με καλούς όγκους 36 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.
Διακρίνονται θετικά οι :
- ΟΠΤΙΜΑ με νέο υψηλό ζωής λίγο πάνω από τα 10 ευρώ. Η μετοχή φαίνεται τεχνικά υπεραγορασμένη και μάλλον χρειάζεται διόρθωση ή παγίωση.
- ΕΚΤΕΡ , πλησιάζει με όγκους τον στροφέα των 4,45 ευρώ.
- ΜΟΗ, επανέρχεται σε θέση πολιορκίας του στροφέα των 28 ευρώ
- ΜΠΕΛΑ , δίνει σήμερα σήμα ενίσχυσης θέσεων με ανοδική διάσπαση εμφανούς στροφέα αλλά η διάσπαση συνοδεύεται με σχετικά μικρόν όγκο.
- Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σε, ΠΕΙΡ, ΟΠΤΙΜΑ, ΕΠΣΙΛ, ΕΚΤΕΡ, ΜΟΗ, ΣΑΡ, ΒΙΟ αλλά παράλληλα, πριν λίγο αρχίσαν να εμφανίζονται διανομές σε, ΜΟΤΟ, ΙΝΤΕΚ, ΙΝΛΟΤ, ΑΛΦΑ και ΜΥΤΙΛ.
ΥΓ : ο ΓΔ αυτή τη στιγμή 4.30 μμ, διορθώνει στο +0,25% από +1% προ μιάμισης ώρας. Δεν μας εκπλήσσει, χρειάζεται την διόρθωση.
Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.
Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς
Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο
Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων
Χρηματιστηριακές επισημάνσεις
Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου
Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου
Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023
Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου
Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο
- ΓΔ διατηρείται μέχρις στιγμής σήμερα (Τετ, 18/12/24, ώρα 4.20 μμ) πάνω από το επίπεδο των 1450 μονάδων
- Διορθώνει σήμερα (Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2024) η αγορά με τον ΓΔ να πλησιάζει να πέσει κάτω των 1450 μονάδων
- Ο ΓΔ σήμερα (Δευτ, 16/12/24) διορθώνει σχετικά ήπια πάνω από τι 1450 μονάδες
- O ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Παρ, 13/12/24) για 7η μέρα την πλάγια κίνησή του λίγο πάνω από τις 1450 μονάδες, με κάποια ανοδική προδιάθεση
- Ο ΓΔ σήμερα (Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2024) για 6η συνεχόμενη ημέρα παγιώνει την θέση του λίγο πάνω από τις 1450 μονάδες
- Ο ΓΔ σήμερα (Τετ, 11/12/24) παγιώνει για 5η μέρα την θέση του λίγο πάνω από τις 1460 μονάδες
- Μικρή και προς το παρόν ακίνδυνη φαίνεται η σημερινή (Τρίτης, 10-12-24)μ διόρθωση της αγοράς σε επίπεδα άνω των 1450 μονάδων
Σχόλια (0)
Σχολιάστε το άρθρο